eSIM kort er muligheden for at have flere telefonnumre i samme telefon. Hvis du har brug for at have mere end et telefonnummer i din telefon, så er eSIM abonnement den rette løsning.

Hvad er eSIM kort?

Når du bestiller et nyt tlf. nummer eller overfører dit nummer til et nyt selskab kan du blot sætte flueben i eSIM valgmuligheden. Det betyder, at der ikke længere behøver at sidde et fysisk SIM-kort i mobilen.

Hvordan fungerer eSIM

eSIM erstatter det fysiske SIMkort som vi kender det i dag. eSIM kort kan indeholde flere forskellige typer tjenester som f.eks. dit telefonnummer.

eSIM er fællesbetegnelsen for en række tjenester du kan have på din telefon eller tablet/iPad. Men som udgangspunk kan det indeholde dit personlige telefonnummer.

Det kræver selvfølgelig at din mobiltelefon understøtter eSIM abonnement. De fleste nye telefoner har indbygget en lille chip som benyttes til e-SIM funktionen.

Så det er altså ikke noget du skal tilføje fysisk i din telefon. Det er der allerede hvis din mobil er af nyere dato.

Nederst på siden kan du se hvilke telefon modeller der kan håndtere eSIM. Så kan du hurtigt om din telefon kan bruge 2 telefon numre på ‘en gang.

eSIM telefoner

Hvordan ved jeg om min telefon kan bruge eSIM?
Du kan se dette i brugermanuale til din mobiltelefon eller ganske enkelt søge på Google om din telefon kan bruge eSIM abonnement. De fleste nye telefoner har mulighed for eSIM. Er din telefon af ældre dato kan der være tvivl om der er mulighed for dette. Men ellers kan du også spørge hos din udbyder af mobilabonnement på mail eller telefon support.

Hvad er forskellen på et fysisk SIMkort og eSIM?

esim udbyderEt fysisk SIM-kort er et SIMkort som vi kender der bliver send pr. post og som du skal sætte i din mobiltelefon. Derefter skal det aktiveres af dig via den vejledning du har fået af dit mobilselskab. Et eSIM abonnement kan du selv tilvælge via dit login hos dit mobilselskab. Du kan have flere telefonnumre på eSIM hvor du på et fysisk sim-kort kun kan have1 nummer.

Det er desuden meget nemmere at administrere e-SIM end det fysiske simkort. Det bliver eksempelvis aldrig slidt på samme måde som et fysisk simkort kan blive det ved at tage det ind og ud af din mobil hele tiden. eSIM kan kombineres med et fysisk SIM-kort i samme telefon.

Hvor meget koster eSIM?

Det koster ikke noget at bestille et e SIM til din mobil. Det er noget du enten kan bestille via dit login hos dit teleselskab eller via telefon-support hos din udbyder af telefoni. Fordelen ved at du selv gør det på dit personlige login hos din udbyder er, at du kan gøre dette døgnet rundt.

Hvor mange eSIM i samme telefon?

Du kan have 2 numre med denne løsning pr. enhed. Dette kan være din telefon, tablet/iPad eller computer. Dette bruges faktisk også i mange alarm-løsninger, så der bliver ringet op til et telefonnummer hvis alarmen bliver aktiveret ved indbrud eller lignende.

Hvilke telefoner har eSIM?

De fleste nyere telefon modeller har mulighed for at bruge e SIM løsningen. Dette kan som tidligere skrevet undersøges ved en simpel Google søgning eller ved at kontakte din udbyder at telefoni. Så det kan du lynhurtigt få svar på via disse søgninger.

2 numre i 1 mobiltelefon

Du behøver altså ikke længere at have 2 simkort for at bruge 2 forskellige numre i én og samme telefon. Med denne løsning kan du altså let have 2 numre i samme telefon. Denne løsning er nu tilgængelig ved at bruge e SIM på denne måde. Dette gør hverdagen meget lettere for dig der gerne vil have 2 telefonnumre i samme telefon.

Gør din hverdag nemmere med e sim

Du gør din hverdag nemmere med en e-sim løsning på din telefon. Mange har 2 mobilnumre fordi de bruger et mobilnummer privat og et mobilnummer til arbejde/firma. Med denne løsning kan du have begge numre i samme telefon.

Kan jeg se hvilket nummer der ringes til?

Ja, du kan se om du bliver ringet op på det ene eller det andet nummer, f.eks. om du bliver ringet op på dit private nummer eller på dit firmanummer. Dette vises på telefonens display, så du aldrig vil være i tvivl om hvilket af dine tlf. numre du blivet ringet op på.

eSIM konklusion

e SIM er en tjeneste som du benytter i stedet for et fysisk SIM-kort og er en tjeneste med en adgang, ganske som andre tjenester kan tilføjes til dit mobil abonnement. Du slipper for et fysisk SIM-kort og du kan have flere telefonnumre på en e-SIM løsning. Du kan selv tilføje og administrere e-SIM via din brugerprofil hos dit eget selskab. eSIM er den nyeste løsning til at administrere dine telefonnumre på en simpel og nem måde.

e-SIM kan aktiveres via QR kode

Når du vælger eSIM som din løsning, kan du aktivere løsningen via en QR kode der vises undervejs i bestillingen eller flytningen af dit mobilnummer. Når du har scannet QR koden med din mobiltelefon er e SIM aktiveret. Denne installation og aktivering får du grundigt beskrevet hos det selskab du bestiller hos. Herefter virker e-SIM ganske som før, da du havde et fysisk SIM-kort med dit telefonnummer.

eSIM på smart watch

Har du et smartwatch så som Apple watch ur, så kan du også benytte denne funktion på denne måde. Så hvis du skal ud at motionere og du ikke ønsker din telefon med dig, så kan du kontaktes via dit Apple watch ur. Så slipper du for at medbringe din telefon.

Sådan aktiverer du eSIM

Her er et eksempel på hvordan du kan aktivere din nye e SIM funktion. Klik her for at se hvordan du aktiverer e-SIM hos 3 mobil.

Du kan få eSIM hvis du har en af følgende modeller:

Apple:

iPhone 14/14 Pro/14 Pro Max/14 Plus
iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
iPhone 12/12 mini
iPhone 12 Pro/12 Pro Max
iPhone XS/XS Max
iPhone XR
iPhone 11
iPhone 11 Pro/11 Pro Max
iPad Pro 2. generation
iPad Pro 4. generation
iPad Mini (2019)
iPad Air (2019)
Apple Watch Series 3, 4, 5 og 6
Apple Watch SE

Samsung:

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra
Samsung Galaxy Note 20/Note 20+/Note 20 Ultra
Samsung Galaxy Fold2 5G
Samsung Galaxy Z Flip/Z Flip 5G
Samsung Galaxy S21/S21+/S21 Ultra 5G
Samsung Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Samsung Galaxy S23/S23 Plus/S23 Ultra

Motorola:

Motorola RAZR (2019)
Motorola RAZR 5G

Huawei:

Huawei P40/P40 Pro

Listen opdateres løbende.